Roger Moore är död Blev 89 år gammal

Skådespelaren Roger Moore är död, skriver The Independent. Han dog i Schweiz efter en tids kamp mot cancer och blev 89 år gammal.

”Vi vet att vår kärlek och beundran kommer att uttryckas flera gånger om världen över av människor som kände honom genom hans filmer, hans tv-serier och hans passionerade arbete för Unicef, något han ansåg vara sin största prestation. Tack pappa för att du var du och för att du var så speciell för så många människor”.

Gift med svenska.
Stjärnan kommer att begravas i Monaco. ”Våra tankar måste nu gå till att stötta Kristina i denna svåra tid och enligt vår pappas önskemål kommer det att hållas en privat begravning i Monaco”, skriver barnen. Förutom barnen lämnar Roger Moore efter sig sin svenska fru Kristina Tholstrup. De gifte sig 2002. Roger Moore är mest känd för sin roll som James Bond. Han tog över efter Sean Connery och spelade agenten i sju filmer mellan 1973 och 1985 men har även spelat i tv-serier som ”Helgonet” och ”Snobbar som jobbar”. Moore föddes i London 1927 och studerade teater vid Royal Academy of Dramatic Art.

Källa: Aftonbladet