Mikael Persbrandt klar för huvudrollen i Filips & Fredriks TÅRTGENERALEN

Inom kort börjar inspelningen av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons långfilm TÅRTGENERALEN i Köping. Nu är det klart att huvudrollen som Hasse P spelas av Mikael Persbrandt som gör sin första filmkomedi på många år. Han får sällskap av Helena Bergström i rollen som Dyr-Gunilla och Tomas von Brömssen som Ivar.

– Mikael Persbrandt har hela tiden varit vårt förstaval. Vi var i kontakt med honom redan för tre år sen. Men vi insåg snabbt att han var alldeles för upptagen med andra projekt, och att han inte skulle bli tillgänglig på flera år. Men nu har vi löst detta! Och vi är, såklart, överlyckliga över att ha Sveriges i särklass bäste skådespelare ombord. För oss har Mikael Persbrandt alltid varit ’Tårtgeneralen’. Han kommer göra en oförglömlig version av Hasse P, filmens huvudkaraktär, säger Filip Hammar.

TÅRTGENERALEN är baserad på en sann historia samt Filip Hammars och Fredrik Wikingssons bok med samma namn. Med filmatiseringen debuterar de nu som regissörer och svarar även för filmens manus. Utöver Mikael Persbrandt är också Helena Bergström och Tomas von Brömssen klara för filmen.

– Vi tror oss ha ett manus som är roligt, dråpligt och egensinnigt. Men också gripande och sorgligt. Och med den här fantastiska casten har vi alla förutsättningar att förverkliga de visioner vi har för ’Tårtgeneralen’. Vi har satt ihop ett dream team. Tillsammans ska vi skapa stordåd, säger Fredrik Wikingsson.