ALIEN DAY- 26 april

Idag är det ALIEN DAY och det firar vi som en hyllning till Alien-universumet. Anledningen till att vi firar just idag den 26 april har sitt ursprung i månen ”Alien LV-426” där de två första filmerna i Ridley Scotts banbrytande filmserie äger rum.

ALIEN: COVENANT har biopremiär den 17 maj och Alien Day till ära släpper vi biljetterna idag.

När besättningen på rymdskeppet Covenant är på väg till en avlägsen planet i den bortre delen av galaxen, upptäcker de att vad de tidigare trott varit ett outforskat paradis i själva verket är en mörk och farlig värld. De tvingas fly från ett hot mer skrämmande än de någonsin kunnat föreställa sig… I rollerna ser vi bland annat Michael Fassbender och Katherine Waterston.

I rymden kan ingen höra dig skrika…

Nedan bjuder vi på 10 saker du kanske inte visste kring de första filmerna:

1. Alla som har sett Alienfilmerna vet vad en ”Facehugger” är. Vad man kanske inte riktigt vet är att den första facehuggern som skapades var gjord av musslor, ostron och andra skaldjur.

2. Regissören Ridley Scott filmade det som var handkamerafilmat helt på egen hand.

3. För att lyckas skrämma katten Jonesy gömde filmteamet en tysk schäferhund bakom en skärm för att sedan flytta bort skärmen så att katten väste.

4. Meryl Streep var en av de tilltänkta skådespelarna att spela karaktären Ripley, men det blev Sigourney Weaver som fick rollen.

5. Det du egentligen kanske trodde var slime som kom från Alienkäken var i själva verket glidmedel.

6. Första filmen utspelar sig år 2122.

7. Sigourney Weaver var nominerad till en Oscars i kategorin ”Bästa kvinnliga skådespelare ” för sin roll som löjtnant Ellen Ripley. Hon är den enda kvinnan som fått en liknande nominering i en science fiction film.

8. Några av ingredienserna som användes för att skapa Alienkostymen var olika motordelar från Rolls Royce bilar. Det krävdes sedan mellan 14-16 operatörer för att Alien skulle fungera.

9. Alla Alienfilmerna innehåller scener som utspelar sig i en matsal.

10. I första Alienfilmen hette rymdskeppet från början Snark. Sen ändrades det till Leviathan, innan skeppet slutligen fick namnet Nostromo.