Frågor & svar

Innan biobesöket

15-årsgräns innebär att man utan vuxens sällskap ska ha fyllt 15 år och också kan styrka detta vid insläpp till filmen. Från och med 11 års ålder kan man i vuxens sällskap se filmer med 15-årsgräns. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år och är myndig. 15-årsgränsen betyder fortfarande att en film har bedömts kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 15 år, inte att filmen är lämplig att ses av en 11-åring i sällskap med en vuxen. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

11-årsgräns innebär att man utan vuxet sällskap på filmen måste fyllt 11 år. Med vuxen är det tillåtet att från 7 års ålder se filmen.

7-årsgräns innebär att man utan vuxet sällskap på filmen måste fyllt 7 år. Med vuxen är filmen barntillåten. Barntillåten film är tillåten för alla åldrar.

Vanligtvis släpper vi helgens biljetter på onsdagar. Biljetter till premiären kan ibland släppas med lite längre framförhållning.
Det går bra att återlösa dina biljetter i kassan på en Svenska Bio- eller en Filmstadenbiograf fram till 15 minuter innan filmstart. Återlösen av biobiljetter på något annat sätt går alltså inte. I kassan kan du också få hjälp att köpa biljetter till en ny föreställning.
Gå in på filmstaden.se, välj "Mina reservationer", skriv in ditt reservationsnummer (telefonnummer) och klicka sedan på papperskorgen.
I kassan på en Svenska Bio- eller en Filmstadenbiograf kan de hjälpa dig att hämta ut dina biljetter. Du behöver ha med dig det betalmedel som användes vid köpet.
Det varierar och beror främst på hur populär filmen är. Efter varje helg utvärderar vi besökssiffrorna och planerar därefter kommande veckas program. Många titlar ska rymmas på filmdukarna vilket innebär att filmerna inte alltid har så lång speltid på bio.
Vårt mål är att visa så många aktuella filmer som möjligt på alla våra biografer. Nytt aktuellt bioprogram släpps varje onsdag. Dock får tyvärr inte alltid alla filmer plats på alla biografer. Ibland får en film ett senare premiärdatum på just din biograf än den ursprungliga Sverigepremiären och ibland måste vi tyvärr prioritera vissa filmer framför andra på grund av platsbrist och popularitet.
Presentkort kan du köpa i kassan på din biograf, på www.filmstaden.se eller på Pressbyrån, 7-Eleven, Circle-K, Direkten och Coop i hela landet, samt på utvalda ICA, Hemköp och Willy:s-butiker.

Observera att Direkten, Pressbyrån och 7-Eleven tar en förmedlingsavgift på 5 kr/kort.

De flesta av våra biografer öppnar kassan minst 45 minuter innan dagens första föreställningsstart. Undantag är vår biograf i Alingsås, Mariestad, Sälen och Mjölby, där öppnar kassan 30 minuter innan dagens första förställningsstart.

Inför julhelgen har vi utökade kassaöppettider.

På biografen

Nu får du din biobiljett skickad direkt till din telefon. Biljetten scannas i din mobil på biografen.
När du köper biljett på www.svenskabio.se, www.filmstaden.se eller i Filmstadens app får du en köpbekräftelse till din e-postadress. Din e-biljett hittar du i telefonen genom att klicka på länken ”Se dina biljetter” i bekräftelsemailet eller i bifogad pdf. Biljetten scannas från mobilen på biografen.

Skulle du av någon anledning inte komma åt din e-biljett kan du fortfarande ange referensnumret och visa upp det tillsammans med de betalmedel du använt vid köpet i kassan på biografen. Du kan också skriva ut din bekräftelse och ta med utskriften till biografen. Allra smidigast är det förstås att utnyttja den digitala e-biljetten i telefonen.
Tänk på att din biljett är en värdehandling! Biljetten medger endast ett inträde, vilket verifieras vid avläsning av aztec-kod eller referensnummer.

Vissa filmer förses med syntolkning. Dessa ljudspår är kopplade till en mobilapplikation, är oberoende av biografens teknik och fungerar överallt där den aktuella filmen visas. Användare av tjänsten tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.

Syntolkning innebär att personer med synnedsättning ska kunna ta del av filmutbudet på en biograf.
För att kunna utnyttja tjänsten behöver man ladda ner en applikation till sin mobila enhet som har operativsystemet iOS eller Android, t ex en smartphone eller surfplatta.

Efter biobesöket

Borttappade saker tas omhand på respektive biograf. Du behöver därför gå tillbaka till den biograf du besökt för att få tillbaka det du har förlorat.
Du är välkommen att kontakt Svenska Bio om du har synpunkter på ditt besök. Du kontaktar oss via följande länk: https://www.svenskabio.se/kontakt/.

Kontakt

Eller posta din fråga till oss på adressen info(at)svenskabio.se 

E-post frågor besvaras vardagar mellan 9:00 -17:00.